Cioloş vrea să ofere tuturor copiilor identitate, în proiectul de combatere a sărăciei

Cioloş vrea să ofere tuturor copiilor identitate, în proiectul de combatere a sărăciei

Premierul României, Dacian Cioloş scrie pe pagina sa de socializare despre proiectul anti-sărăcie pe care l-a elaborat în guvern şi care cuprinde 47 de măsuri. Premierul vrea să ajute copiii oferindu-le tuturor un CNP.

Săptămâna trecută în şedinţa de guvern, Dacian Cioloş a prezentat propunerea sa: un pachet de incluziune socială adresat persoanelor supuse riscului de sărăcie şi măsurile pachetului sunt grupate pe categorii de vârstă, relatează un comunicat Agerpres. Premierul doreşte să includă toţi copiii în program şi afirmă că toţi trebuie să aibă identitate pentru a fi beneficiari ai sistemului de sănătate şi a celui social.

"Toți copiii trebuie să aibă identitate, așadar toți cei care nu au un CNP acum vor primi unul, printr-un program inclus în pachetul complex '#antisaracie' pe care l-am elaborat în Guvern. Alte măsuri din același pachet se referă la: "Caravane medicale la sate", pe modelul unui proiect care și-a dovedit eficiența, sau un alt exemplu- pentru forța de muncă – un plan prin care zilierii vor putea beneficia de asigurări sociale și de sănătate. În total, sunt 47 de măsuri, pe care le vom prezenta miercuri și care își vor face simțite efectele în cursul acestui an.''

Despre măsurile legate de programul antisărăcie, premierul declară: "Este o schemă integrată care este organizată pe etape din viață, în așa fel încât să putem oferi un fel de plasă de siguranță pentru cei supuși riscului de sărăcie indiferent de vârstă, pornind de la naștere și până la sfârșitul vieții."

 

Sursa: agerpres.ro, adevărulfinanciar.ro

1 comentariu

1 comentariu

 1. Mikky

  16 februarie, 2016 at 10:40 am

  De unde veti gasi resursele financiare pentru acest  proiect ?

  Poate de la multii bugetari care paraziteaza  sistemul, de la unii  din MAI , MAPN  etc. care sint platiti de parca ar lupta cu arma in mina sau ar fi in trupele speciale.

  Dar cei care nu contribuie cu nimic  la CAS, la ANAF  etc. de ce sa fie tratati egal cu cei care sint cetateni corecti si cinstiti ?

  Cei care au masini scumpe dar nu le pot justifica, cei care au case mari dar nereceptionate si astfel nu pot fi inclusi la impozitare, cei care nu au oficial venituri dar au bunuri mobile si imobile de mare  valoare  trebuie exclusi !

  Cetatenia  obtinuta  prin nastere nu iti  da numai drepturi ci si obligatii !

  Nu pot fi egali in drepturi cu noi speculantii, evazionistii, infractorii si criminalii !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Sus